Menu
Telefonisch reserveren: +31(0)35 677 7217 

(W)hole in one; het golfweekend

Aangenaam weer, de hele dag buiten, een uitdagende baan: golf is een zeer populaire sport. Golfen wordt ook steeds toegankelijker. Toch is het voor veel startende golfers moeilijk om een goed beeld te krijgen wat de sport allemaal te bieden heeft.  


Voor wie?
Iedereen kan individueel oefenen of gezellig in groepsverband, met veel of weinig ambitie. Het is een sport die in de vrije natuur beoefend wordt en waarbij het hele lichaam in beweging is. Golf is ook een zeer sociale sport die bijvoorbeeld gespeeld wordt met zakelijke relaties, vrienden of familie. 

Ervaring of niet?
Op bijna alle banen van Nederland is een dagkaart te koop, de greenfee. Lid zijn van een golfbaan is dus niet altijd nodig. De prijzen voor greenfees kunnen variëren tussen de 20 en 80 euro, elke baan stelt andere eisen. Op sommige banen is ervaring in golfen niet nodig, er zijn echter ook banen waar minimaal een Clubhandicap 54 of zelfs een lagere handicap nodig is.

Leren golfen
Het zal snel blijken dat golf een zeer professioneel georganiseerde sport is, spelregels spelen een belangrijke rol. De golfbaan is als een eenbaansweg. Opstoppingen hebben effect op alle spelers, daarom is op de meeste banen de toegang gereguleerd. Als beginnende golfer is het opdoen van basiskennis over het verloop van het golfspel, de terminologie en de diverse spel- en wedstrijdvormen dan ook een must.

Een goede swing
Golf is een vrij technische sport. Een goede swing leren helpt net als het gebruiken van het juiste materiaal. Een golfleraar, ook wel golfprofessional genoemd, brengt de basisprincipes bij. 

Golf is een prachtige sport. Ontdek het zelf! Ga voor een kennismaking langs bij een golfbaan in de buurt.


 

Lang weekend golfen? Bekijk golfhotels

 

 

 

 

 

Bron: http://www.ngf.nl/pagina/welkom-in-golf-brochure/

 

Terug

Artikelen


Naar boven