Menu
Telefonisch reserveren: +31(0)35 677 7217 

De Nederlandse High Tea

Nog geen zin in de avondmaaltijd besluit Anna, de zevende Hertogin van Bedford, omstreeks 1840 rond 16:00 uur een lichte maaltijd te nuttigen. Het maal bestond voornamelijk uit zoete lekkernijen als koekjes, cake, brood met boter én verschillende theesoorten. Dit beviel haar zo goed dat ze wat vriendinnen uitnodigde om haar te vergezellen voor haar eetavontuur. Zo werden de originele eetgewoonte van de hertogin al snel overgenomen door de Engelse adel. De populariteit stijgt met de komst van de eerste koffiehuizen in Engeland, aan het einde van de 19e eeuw. Een nieuwe traditie is geboren: de afternoon tea.


Afternoon tea of high tea?
High tea is een naam die vooral in Nederland gebruikt wordt. Een Engelse high tea wordt namelijk tussen 17.30 en 19.00 uur geserveerd, terwijl het tussen 15.00 en 17.30 uur draait om de afternoon tea. Daarnaast bestaat de Nederlandse high tea voornamelijk uit zoete lekkernijen en is de Engelse high tea een hartige maaltijd met o.a. bonen in tomatensaus, worstjes en chips.


Theesoorten
Bij een echte high tea hoort natuurlijk thee. Denk aan typische Engelse melanges zoals Prince of Wales, Earl grey of Ceyclon thee.


High tea in Nederland
Een Nederlandse high tea kent meestal 3 gangen. Startend met hartige hapjes en sandwiches, vaak belegd met komkommer, roomkaas en zalm.  De tweede ronde bevat zoete hapjes. Heerlijk en kenmerkend voor een High tea zijn de scones met jam en clotted cream. Tot slot bevat de laatste ronde ook zoete lekkernijen als cake, taart, koekjes en bonbons.

Wilt u ook een heerlijke high tea reserveren? Kijk hier voor de leukste high tea locaties, ook leuk om cadeau te geven!Bekijk High Tea locaties

 

 

 

Bron
Terug

Artikelen


Naar boven