Menu
Snel boeken:

Een heel jaar feest in Amsterdam

2013 wordt HET jaar voor Amsterdam. Een jaar waarin het jubileum van veel bijzondere gebouwen, musea en plekken van de stad gevierd gaat worden.

Te beginnen met de Amsterdamse grachten. Precies 400 jaar geleden werd namelijk gestart met de aanleg van de beroemde grachtengordel, die in 2010 officieel werd toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. En dan zijn er nog diverse andere jubilea te vieren, waaronder de heropening van het Rijksmuseum, 40 jaar Van Gogh Museum, 125 jaar Het Concertgebouw, 125 jaar het Koninklijk Concertgebouworkest, 225 jaar Felix Meritis en het 175-jarige bestaan van Artis.

"Amsterdam 2013: boordevol bijzondere mijlpalen"

Heel bijzonder is het dat al deze jubilea in een jaar samenkomen. Een fantastische aanleiding voor de stad Amsterdam om eens flink uit te pakken met leuke evenementen en mooie feesten. Het startsein voor dit feestelijke jaar heeft op 12 januari 2013 plaatsgevonden en tot aan de grote afsluiter op 1 januari 2014 staan er allerlei leuke dingen op het programma. Van een uniek bezoek van de volledige Stanislavski Opera uit Moskou aan het 125 jaar oude Koninklijk Theater Carré tot een fantastische Peter de Grote-tentoonstelling in het kader van het Nederland-Ruslandjaar (400 jaar handelsbetrekkingen) in de Hermitage Amsterdam. Het goede nieuws is dat u niets hoeft te missen, en zelfs bovenop alle feestelijkheden kunt zitten, door een kamer te boeken in een van de Hampshire hotels in het hart van de stad.

U heeft de keuze uit onder andere de volgende zes unieke Hampshire hotels op fantastische locaties. Het Amsterdam American Hotel – Hampshire Eden en Hampshire Hotel – Theatre District Amsterdam, direct aan en vlak achter het Leidseplein, zijn het ideale uitgangspunt voor de festiviteiten omtrent het jubileum van Het Concertgebouw, Felix Meritis en het Van Gogh Museum. Om de hoek van het Koninklijk Theater Carré, dichtbij het Rembrandtplein en zo goed als aan de 400 jaar oude Amsterdamse grachten vindt u Hampshire Hotel – Rembrandt Square Amsterdam en Eden Hotel Amsterdam – Hampshire Eden. Beide hotels liggen op loopafstand van het Rijksmuseum dat in 2013 heropend wordt. Aan de oostkant van de stad heeft u de keuze uit twee hotels. Het trendy The Manor Hotel Amsterdam– Hampshire Eden aan de Linnaeusstraat en letterlijk recht tegenover de 175 jaar oude dierentuin Artis: Hampshire Hotel – Lancaster Amsterdam
 

Bekijk alle 11 hotels in Amsterdam

 

 

Terug

Artikelen


Naar boven