Menu
Telefonisch reserveren: +31(0)35 677 7217 

De mooiste kastelen van Nederland

Nederland telt heel veel prachtige kastelen en landgoederen.  Een groot aantal kastelen is open voor publiek. Het landgoed is bijvoorbeeld omgebouwd tot museum of hotel. Van alle indrukwekkende kastelen zijn deze erg leuk om te bezoeken:


Het Muiderslot
Een echte middeleeuwse waterburcht uit 1280: een vierkant kasteel met ophaalburg, vijf torens en schietgaten. Het kasteel staat in Muiden vlakbij Amsterdam, aan de rivier de Vecht en aan het IJmeer, de vroegere Zuiderzee.

Kasteel de Haar
Het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het hele jaar door bruist dit kasteel van alle activiteiten. Het kasteel oogt als een middeleeuws sprookje met haar torens en ophaalbrug. Achter deze indrukwekkende hoge muren schuilt een wereld van luxe waarin de familie van Zuylen al sinds het begin van de 20ste eeuw leeft. Wonen in dit kasteel is alles behalve middeleeuws!

Overnachten in een kasteelhotel
Een kasteel bezoeken is leuk maar om de echte sfeer te proeven van de historie overnacht u in stijl op een van deze bijzondere locaties:

Kasteel Daelenbroeck
Een zeer bijzonder 14e-eeuws landgoed. De binnenplaats is evenals vroeger het kloppende hart van het kasteel. Dit is de plek waar het terras is uitgezet en waar alle gebouwen op uitkomen: de Hoofdburcht, de Voorburcht en de Kasteelhoeve.

Kasteel Doenrade
In het groene glooiende Zuid-Limburg ligt dit kleine kasteeltje gebouwd in de 12e eeuw. Een van de oudste kastelen van Limburg. 

Kasteel de Essenburgh
17e-eeuws kasteel in het groene hart van de Veluwe. De bijzondere kamers hebben uitzicht op de Engelse landschapstuin en het hertenparkje.Overnachten in stijl


 


 

 

 

Terug

Artikelen


Naar boven