Menu
Telefonisch reserveren: +31(0)35 677 7217 

Green, tee, fairway en rough

Golfen op verschillende banen is zo leuk omdat geen enkele baan hetzelfde is maar wat is eigenlijk de opbouw van een golfbaan?


Tee, fairway en rough
Het spel begint op de afslagplaats, ook wel de tee. Vervolgens is er en kort gemaaid stuk gras, genaamd de fairway met aan de weerszijde de rough waar het gras hoger is en bomen en struiken staan. De fairway en de rough heten samen ‘door de baan’

Green
Op de green is de hole te vinden, hier is het gras zeer kort gemaaid, tijdens het spelen zijn er onderweg hindernissen en (natuurlijke) obstakels zoals een zandkuil of vijvers te vinden. Hindernissen en natuurlijke obstakels zoals molshopen of konijnenholen maken de baan lastig maar het spel een stuk leuker.

Holes
Een golfbaan bevat minimaal 9 holes. Er zijn 3 verschillende soorten holes: Par-3/ Par-4/ Par-5. Deze getallen geven aan hoe goed iemand is: een zeer goede speler heeft handicap 0 nodig om vanaf de tee de bal in de hole te krijgen. De speler heeft bij Par-3 dan twee slagen op de green nodig. Die slagen worden putts genoemd.

Putten
Eenmaal op de green aangekomen wordt er geput. De bal die als verste weg ligt mag starten met putten. De welbekende vlaggenstok wordt uit de hole gehaald en buiten de green gelegd. Als de bal in de hole is geslagen is het spel gespeeld!

De regels van golf zijn zo opgesteld dat iedereen, ongeacht leeftijd of niveau, gelijke kansen heeft om te winnen. Met het behalen van Clubhandicap 54, zet de golfer een volgende stap in de wereld van golf.

 

Lang weekend golfen? Bekijk golfarrangementen

 

 

 

Bron: http://www.ngf.nl/pagina/welkom-in-golf-brochure/

Terug

Artikelen


Naar boven