Menu
Telefonisch reserveren: +31(0)35 677 7217 

Hampshire fietsrondjes bij RTL4

Hampshire Hotels te zien bij Go Cycling op RTL4

Go Cycling is HET fietsprogramma van Nederland, waarin presentatoren Eric Bouwman en Ruben Dingemans samen met verschillende gasten de mooiste fietsroutes in Nederland en Europa fietsen. Achter de schermen wordt door het Go Cycling team keihard gewerkt om de uitzending er zo ontspannen mogelijk uit te laten zien. Maar dit betekent gelukkig niet dat de draaidagen niet gezellig zijn: er is genoeg tijd om van de prachtige omgeving te genieten, er wordt lekker geluncht en heel veel gelachen. En natuurlijk ook heel veel gefietst: want wie denkt dat televisie helemaal nep is, heeft het in dit geval, gelukkig, mis!

“Kunnen jullie nog een keer van die kant aan komen fietsen en niet in de camera kijken alsjeblieft!” De regisseur praat door de walkie talkie tegen presentator Eric en zijn gasten, die vijftig meter verderop staan te wachten op het seintje om op de fiets te stappen. Het is negen uur ’s ochtends en de draaidag voor Go Cycling is net begonnen. De gasten, een sportief stel van eind dertig staat nog een beetje onwennig om zich heen kijken naar wat er allemaal om hen heen gebeurt. Ze hebben net hun microfoontje opgespeld gekregen door de geluidsman, de cameraman is klaar om te draaien, de regisseur loopt nog even het draaiboek door… De dag kan beginnen!

Vooraf, op het kantoor van Go Cycling , heeft een redacteur de draaidag tot in de puntjes gepland, de route uitgestippeld, de highlights van de omgeving uitgekozen, de lunchlocatie geregeld en dit alles samengevoegd in het draaiboek. Onmisbaar voor de regisseur!

“Jullie mogen nu even naar Eric kijken, dan maken we wat luistershots.” De regisseur legt de gasten uit dat het programma met 1 camera wordt gedraaid en er daarom vanuit verschillende standpunten gefilmd moet worden. Dit betekent ook dat er regelmatig vragen opnieuw worden gesteld, of dat, zoals in dit geval, de gasten even moeten doen alsof ze naar Eric luisteren. In de montage worden al deze shots tot een kloppend verhaal gemonteerd. “Ok, dank je wel! We gaan weer verder fietsen!”

De luistershots staan er op en de ploeg stapt achterin een busje dat bestuurd wordt door nog een onmisbaar lid van het televisieteam: de producer. Dit is simpel gezegd de regelneef die voor eten en drinken zorgt, de route uit zijn hoofd kent en zorgt dat de hele dag volgens plan verloopt. De producer start de bus en Eric en zijn gasten fietsen achter de bus aan, zodat de cameraman hen vanuit de achterbak van de bus kan filmen. Erg comfortabel zit dat overigens niet: cameraman, geluidsman en regisseur zitten op een kluitje opeen gepropt op een vierkante meter. Gezellig! En dat kilometers lang…

De meeste routes die gefietst worden tijdens een draaidag zijn tussen de 30 en 60 kilometer lang. En daarvan wordt toch zeker de helft echt gefietst! Dat lijkt misschien niet zo veel, maar als je bedenkt dat er heel veel extra shots van de omgeving en de fietsers gemaakt moeten worden en delen van gesprekken meerdere keren gefilmd worden, blijkt een achturige draaidag vaak nog te kort! “Het staat er op! Bedankt allemaal!” Het laatste shot is gemaakt. Tijd voor een afsluitend drankje!

De gasten hebben een topdag gehad en de onwennigheid voor de camera is helemaal verdwenen. Een dag intensief samenwerken schept een band en zorgt voor een goede sfeer tijdens de opnames - en dat zie je ook terug op tv: het plezier in het fietsen, het genieten van de omgeving en de ontspanning op de gezichten van de gasten en presentatoren is echt en oprecht!

Na een lange dag vertrekt de ploeg weer richting Amsterdam. En nu maar hopen dat er voldoende bruikbaar materiaal is geschoten om een item van 8 minuten te maken. 8 minuten?! Een hele dag draaien voor 8 minuten televisie…?! Jazeker, een televisie item zet je niet zo maar even in elkaar! Terug op kantoor maakt de regisseur een selectie van het materiaal en monteert het item dat u op tv te zien krijgt.

Zelf meedoen?

Let goed op als u binnenkort naar een uitzending kijkt: door dit kijkje achter de schermen heeft u een beetje een idee hoe het programma gemaakt wordt. Maar nog leuker is het natuurlijk om het zelf een keer mee te maken! En dat kan, want ook voor een volgend seizoen is Go Cycling weer op zoek naar fietsliefhebbers die graag een dag mee willen fietsen met Ruben en Eric.

U kunt zich aanmelden via info@crossriver.nl. En tot die tijd: Go Cycling wordt vanaf 24 februari iedere zondag om 16.30 uur uitgezonden op RTL4. Mis ook de Hampshire Hotels fietsrondjes van hotel naar hotel niet. Veel kijkplezier!

Fietsen van hotel naar hotel

 

 

 

Terug

Artikelen


Naar boven