Menu
Snel boeken:

Hampshire Hotel O - Ieper ★★★

D'Hondtstraat 4 - B-8900 - Ieper, België | hotelo-ieper@sk-hotels.eu |
Toon op kaart
« Terug naar overzicht
ImpressieImpressieTerrasImpressieKamer
  • Impressie
  • Impressie
  • Terras
  • Impressie
  • Kamer
Bekijk 5 grote foto's
“Perfecte locatie voor uw zakelijke bezoek in de buurt van Ieper”
» Lees meer over Hampshire Hotel O - Ieper
Kamers alle +
Captain Kamer
Colonel Kamer
Lieutenant Kamer
Check beschikbaarheid Laagste prijs, geen reserveringskosten!
Bel

Perfecte locatie voor uw zakelijke bezoek

Hampshire Hotel O – Ieper is de ideale uitvalsbasis wanneer u in Ieper en omgeving moet zijn voor een zakelijke afspraak. De ligging in de stad kan niet centraler, want het hotel staat aan de Grote Markt in het centrum. Ook de bereikbaarheid, zowel per auto als per trein, is goed. Het hotel ligt op nog geen 10 minuten lopen van station Ieper en de snelweg A19 is slechts een paar minuten rijden. Daarbij zijn de 29 comfortabele hotelkamers voorzien van alle moderne gemakken en zijn er extra faciliteiten voor zakelijke gast, zoals gratis Wi-Fi in het hele hotel, fietsverhuur, de Kantine om rustig de dag te starten met een topontbijt en een zonneterras om te relaxen.

Vraag hier uw offerte aan
Perfecte locatie voor uw zakelijke bezoek

Naar boven

Kamers & Tarieven

Kamertypes Reserveren
Captain Kamer Twin of Queen bed | 20 m² | Douche | Gratis WiFi | Boek deze kamer
Colonel Kamer Queen bed | 25 m² | Douche/bad | Gratis WiFi Boek deze kamer
Lieutenant Kamer Twin- of stapelbed | 15 m² | Gratis WiFi Boek deze kamer
Major Room 20sqm twin-queen flat screen free wifi shower-bath Boek deze kamer

Naar boven

Aantrekkelijke Arrangementen vanaf € 0,00 p.p.

Hampshire Hotels heeft een aantal aantrekkelijke vergader arrangementen voor u samengesteld. Hierin zitten alle gewenste services en de prijs geldt per persoon. Wel zo eenvoudig!

U krijgt: 4 uur excl.
o.a.
4 uur incl.
o.a.
8 uur
o.a.
12 uur
o.a.
24 uur
o.a.
32 uur
o.a.
Plenaire vergaderzaal            
Beamer & scherm            
Flip-over, stiften & papier            
Blocnotes & pennen            
Ijswater & pepermunt            
Onbeperkt koffie & thee            
'After 10 Hampshire coffee break'            
Lunch(buffet)            
3-gangen diner            
Overnachting inclusief ontbijt            
Lunch (dag 2)            

Vraag offerte aan

Of bel: +32 (0)57 36 23 30


Naar boven
 

Hulp nodig?

Wij helpen u graag!
Belt u ons op: +32 (0)57 36 23 30

Zaalnaam m2 Hoogte Rolstoel Airco Daglicht WiFi Aantal personen per opstelling
  School
Theater
U-vorm
Diner
Carré
Cabaret
Receptie
 

Vraag offerte aan

Of bel: +32 (0)57 36 23 30


Naar boven

Het hotel is direct gelegen aan de Grote Markt

Ieper is een stad in West-Vlaanderen met een rijke historie die teruggaat tot de Middeleeuwen. Hampshire Hotel O – Ieper ligt direct aan de Grote Markt. De ideale locatie voor een citytrip, want veel bezienswaardigheden zijn in de buurt van het hotel te vinden. Zoals de Lakenhalle, de Menenpoort en de Sint-Maartenskerk. Maar de belangrijkste periode in de geschiedenis van de stad is toch wel de Eerste Wereldoorlog.

Van het begin tot het einde van de Eerste Wereldoorlog hebben Duitse troepen de stad continu omsingeld. Ondanks vele veldslagen slaagden de Duitsers er echter niet in Ieper te veroveren. Wel sneuvelden er veel, vooral Britse, soldaten tijdens deze gevechten. Voor wie deze soldaten wil herdenken of geïnteresseerd is in de Eerste Wereldoorlog, is Ieper een boeiende bestemming. In Hampshire Hotel O – Ieper is het militaire thema op veel plekken terug te vinden. In de namen van de hotelkamers bijvoorbeeld, die Luitenant, Majoor, Kapitein en Kolonel zijn genoemd.

Ieper, een stad met veel geschiedenis

Tijdens de volledige duur van de Eerste Wereldoorlog hebben Duitse troepen de stad Ieper omsingeld. Door de Britse verdedigers werd dit front de “Ypres Salient”, de “boog van Ieper” genoemd. De plek is historisch geworden omdat het de Duitsers niet is gelukt de stad te veroveren, ondanks heftige veldslagen die aan meer dan vijfhonderdduizend soldaten het leven kostte. Wat is er zoal te zien in en rond het historische Ieper:

Eerste Wereldoorlog
In en rond de stad zijn maar liefst 170 militaire begraafplaatsen. Voor velen, met name voor de Britten, is Ieper het middelpunt van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Meer informatie over wat er in de periode 1914-1918 is gebeurd in dit deel van West-Vlaanderen, kunt u vinden in het In Flanders Fields Museum, het Ramparts War Museum en het Memorial Museum Passchendaele 1917. De Menenpoort is een herdenkingsmonument aan de oostzijde van de stad. Deze stadspoort werd in 1927 door de Britten gebouwd ter nagedachtenis aan 54.896 vermiste Britse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden. Elke avond wordt hier om 20.00 uur de Last Post (avondsonnerie) geblazen.

Bezienswaardigheden
Ieper heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. De Grote Markt en de oude huizen die er omheen staan geven de stad nog steeds een middeleeuwse uitstraling. Daarbij zijn er in het centrum veel historische gebouwen die een goed beeld geven van die tijd. De Lakenhalle, Europa’s grootste burgerlijke gebouw in gotische stijl, is zo’n gebouw. En de Sint-Maartenskerk. Beide werden tijdens de Eerste Wereldoorlog compleet vernield en nadien heropgebouwd.

Wandelen en fietsen
Ten zuiden en ten oosten van Ieper kunt u prachtige tochten maken, onder meer door de Gasthuisbossen en de natuurgebieden de Verdronken Weide en de Palingbeek.


Naar boven

Faciliteiten


Naar boven

In alle rust ontbijten en een boekje lezen

De Kantine is de plek in het hotel waar elke dag van 07.00 tot 10.00 uur het ontbijtbuffet wordt geserveerd. Het is ook de plek waar u de hele dag terecht kunt om rustig te lezen of te werken. De naam “Kantine” is, net als veel andere details in Hampshire Hotel O – Ieper, een verwijzing naar het militaire verleden van de stad. De ruimte is zo ingericht dat de gasten, net als op een militaire basis, met elkaar aan een aantal grote tafels zitten te eten en drinken. De tafels en stoelen zijn allemaal gerecycled, wat een karakteristieke look geeft. Het terras heeft comfortabele strandstoelen en is ook de hele dag te gebruiken.

In alle rust ontbijten en een boekje lezen

Naar boven