Menu
Telefonisch reserveren: +31(0)35 677 7217 

Amsterdam American Hotel maakt het laat

Nieuwe show van Humberto Tan brengt extra entertainment

Amsterdam, september 2013 -  Één van de meest spraakmakende televisieprogramma’s van het moment is RTL Late Night met Humberto Tan. De locatie voor de nieuwste late night show uit de RTL-keuken is het Café Americain, het café van het Amsterdam American Hotel – Hampshire Eden en direct gelegen aan het Leidseplein. Dit hotel en de bijbehorende bar en café ontvingen al talloze beroemdheden, maar hun gesprekken werden tot nu toe nooit op camera vastgelegd. Wie de spraakmakende show live bij wil wonen, kan één van de arrangementen boeken die het hotel speciaal voor Late Night in het leven riep, van borrel tot overnachting.

Sinds kort is het Café Americain het decor van de nieuwe Late Night show van RTL, gepresenteerd door Humberto Tan. Hij ontvangt prominenten uit de wereld van entertainment, sport en politiek die met elkaar discussiëren over actuele onderwerpen. De tafel waaraan die gasten plaats nemen staat midden in het café. Terwijl de show opgenomen wordt kunnen gasten elders in het Café Americain aanschuiven voor een laat diner of een borrel. De ramen op de achtergrond geven een blik op het immer bedrijvige Leidseplein. Omdat Amsterdam American Hotel en Café Americain zo’n belangrijke rol spelen bij het programma, heeft het hotel besloten om drie speciale arrangementen te ontwikkelen voor fans: een hotelarrangement, een diner- of een borrelarrangement.

Klinkende namen
Blondie, Bruce Springsteen, Eric Clapton en Tina Turner. Het zijn een paar namen van de talloze beroemdheden die graag vertoefden in American. Vanaf het begin werd het hotel frequent bezocht door schrijvers en kunstenaars en was het dé plek om te zien en gezien te worden. Mata Hari hield er haar huwelijksreceptie en Harry Mulisch kwam er zo vaak dat de leestafel nog steeds zijn naam draagt. Het verhaal gaat dat de schrijver, toen hij nog onbekend was, zijn naam regelmatig liet omroepen met de mededeling dat er telefoon voor hem was, zodat de beau monde van Amsterdam zijn naam zou leren kennen. Nog steeds is Amsterdam American Hotel een plaats waar menig beroemdheid de nacht doorbrengt. 

Parijse sferen
Amsterdam American Hotel werd in de jaren twintig gebouwd in art nouveau stijl door de architect  Willem Kromhout. Hij werd daarbij geïnspireerd door de sfeer van Brussel en Parijs. Het interieur van het Café Americain, in tegenstelling tot het hotel met een ‘i’ in de naam geschreven, is rijk gedecoreerd met bogen, Tiffany lampen en muurschilderingen. Amsterdam American Hotel en het bijbehorende Café Americain zijn onderdeel van Hampshire Hospitality.

 

Bekijk hier het hotel

PDF bestand

▲ Terug naar boven « Terug naar overzicht