Na het lezen van deze blog, ga jij op zoek naar een baan in de horeca!

24 september 2021

Er is veel vraag dus je kan overal aan de slag 

Het aanbod van horecavacatures is enorm, bijna elke horecagelegenheid in de omgeving heeft personeel nodig in hun team. Dit maakt dat de keuze enorm is. Werk je liever in een kroeg, hotel of restaurant? De kansen liggen voor het oprapen. Naast dat jij nu zelf kan kiezen waar je werkt, maakt dit het ook nog eens makkelijker om te onderhandelen over salaris. Wanneer werkgevers echt dringend personeel nodig hebben zijn zij bereidt meer te betalen om jou in dienst te nemen. Dus durf te onderhandelen voor een hoger salaris. 

 

Het verdienen van fooi

Naast je maandelijkse salaris hebben de meeste horecagelegenheden uitbetaling van fooiengeld. Op drukke dagen kan dit behoorlijk oplopen, lekker meegenomen dus. Het verdienen van fooi motiveert ook nog eens om harder te werken, wanneer jij zorgt dat gasten blij naar huis gaan is de kans groter dat ze jou een lekkere fooi meegeven.

Het ervaren van een hecht teamgevoel 

Het teamgevoel in de horeca in anders dan in de meeste branches. Waarin het binnen sommige functies niet gewenst is veel te praten, te lachen en plezier te maken, laten de meeste horecagelegenheden dit wel toe. Het is voor de werkgever natuurlijk mooi meegenomen als jij met een glimlach over het terras loopt. Veel werkgevers bieden personeelseten aan als avondeten die gezamenlijk gegeten wordt. Dit geeft ook de kans om jouw collega's nog beter te leren kennen.

Op leuke feesten werken 

De zogenaamde natte horeca, dit betreft clubs en kroegen bieden vaak de gelegenheid om achter de bar, naast het harde werken, een dansje mee te doen. Naast leuke muziek en een gezellige sfeer om je heen ben jij altijd in een feest omgeving. Dit maakt het al een stuk minder erg dat je vaak in het weekend / avond moet werken. 

Je leert hard werken 

Horecawerk is naast het harde fysieke werk ook mentaal vermoeiend. Veel mensen die in de horeca werken zullen het gevoel herkennen wanneer je ’s avonds in bed ligt en droomt over dat je nog steeds mensen aan het bedienen bent. Door al dit harde werken en kilometers hoef jij bijna geen conditietraining meer te doen in de sportschool. Scheelt jou weer tijd! Daarnaast train jij met die continue wisselende dagmenu’s die je uit je hooft moet leren ook nog eens je hersenen. 

Je hebt veel contact met mensen 

Horecawerknemers zijn continue bezig met het blij maken van gasten, hier zijn sociale vaardigheden een pré. Regelmatig contact met andere mensen zorgt voor het aanmaken van stoffen in het brein die jou een geluksgevoel geven. Daarnaast zijn gasten vaak een dagje uit en zijn het gelukkigst op een avondje uit. Blije mensen zijn heel aanstekelijk en zorgen daarom ook bij jou voor een beter gevoel op het werk. 

Tot slot is het natuurlijk zo dat bij elk hotel, restaurant of café een andere werksfeer hangt. Als jij van plan bent te solliciteren op een functie in de horeca, zoek dan goed van tevoren uit wat jij belangrijk vindt qua werktijden en werksfeer en draai eventueel een proefdagje mee om te ervaren of het team wat voor jou is!

Wil je weten welke vacatures er bij Hampshire Hotels allemaal zijn? Kijk dan op onze vacature pagina. 

Bron; Delftsebanen