Onze geschiedenis

De hotelgroep Hampshire Hospitality ontstond in 2001. In de jaren erna groeide de naamsbekendheid van de groep enorm, en in slechts zeven jaar tijd werd de mijlpaal van 20 hotels bereikt. In 2011 nam de Eden Hotel Group de Hampshire Hospitality groep over met Etienne Verkerk als Algemeen Directeur, en Léon Dijkstra –zoon van Sjoerd Dijkstra- in de rol van commissaris.

“Durven verrassen, net dat beetje meer geven, vol energie en met plezier aan een nieuwe dag beginnen – en dat alles geheel in stijl. Als ik kijk naar een dag bij een van de Hampshire hotels, en naar de collega’s in de hotels, dan zijn dit zaken die mij direct opvallen. Iets dat ik met veel trots aanschouw. Hampshire is meer dan een gewoon hotel: gasten voelen zich thuis, maar dan met extra comfort, aandacht en verwennerij.”

Etienne Verkerk

Eind 2016 werd Léon Dijkstra algemeen directeur van Hampshire Hotels en maakte toen bekend te stoppen met de franchiseformule. Er volgt een splitsing: De eigen hotels van de familie Dijkstra gaan in 2018 verder onder de naam Eden hotel Group, de Franchise tak wordt overgenomen door de eigenaars van Hotel Avenarius te Ruurlo en Hotel ’s Gravenhof te Zutphen.

Tegenwoordig zijn het Arnold Labohm en Bob Olde Olthof die het merk Hampshire voortzetten.
Tevens exploiteren zij al ruim 25 jaar Hampshire Hotel – Avenarius in Ruurlo en sinds 2014 ook Hampshire Hotel – ’s Gravenhof Zutphen.

Hampshire Hotels, een karakteristieke & diverse Nederlandse hotelgroep. De hotels zijn allemaal uniek door hun bijzondere locaties. Hotels in de natuur, in oude steden of gelegen in een prachtig park, met alle mooie kenmerken van Nederland. Hun gemeenschappelijke waarden zijn culinaire ambitie en persoonlijke betrokkenheid. Alle hotels zijn familiebezit en die betrokkenheid is merkbaar. De gastenreis zit vol met touch moments. Een hartelijk ontvangst, een kleine blijk van waardering voor elke gast, culinaire hoogstandjes en ga zo maar door. Wees niet verbaasd als de eigenaar van het hotel er persoonlijk is om u te ontmoeten.

"More than Welcome"