Eyecatcher op muur Delfts Hampshire hotel

1 januari 2023

 

Op de muur van Hampshire Hotel- Delft Centre is een levensgrote muurschildering aangebracht door kunstenaar Micha de Bie. De eigenaren van het hotel hadden al lange tijd de wens om de achterzijde van het pand te verfraaien. Het project kon onlangs gerealiseerd worden met de steun van gemeente Delft.

sinds 12 mei 2021 is het kunstwerk in het bijzijn van wethouder Vollebregt en enkele betrokkenen officieel onthuld. Verborgenhouden van het kunstwerk was echter zeer moeilijk met een oppervlakte van maar liefst 200 vierkante meter. Het grafische werk was dus niet te missen. In de schildering zijn meerdere elementen te ontdekken. Deze hebben vooral te maken met de gastvrijheid en het muziekthema binnen het hotel in Delft. De opdracht voor de kunstenaar was dan ook om aan de buitenzijde te verbeelden wat het horecabedrijf te bieden heeft. De verbinding met de stad Delft is ook onmiskenbaar aanwezig. Wie goed zoekt ontdekt zelfs een verborgen boodschap over het mooie Delft. 

‘We krijgen hele leuke reacties van de omwonenden. Een achterbuurvrouw vond het jammer dat haar het zicht op de nieuwe kerk werd ontnomen toen het hotel werd gebouwd. We hebben haar nu weer wat moois terug gegeven om naar te kijken.’ vertelt eigenaar Rogier Camijn. ‘De mural zal tevens het begin- en eindpunt worden van een street art tour door Delft. We gaan er in de toekomst dus nog veel plezier aan beleven en hopen dat anderen er ook van meegenieten.’