Mountainbike routes

1 november 2021

De herfst is een van de beste seizoenen om in te gaan mountainbiken! De mooie kleuren in de bomen gecombineerd met de laagstaande zon zorgen samen voor een prachtige warme uitstraling, deze prachtige bossen gepaard met modderige plassen en bladeren maken van het mountainbiken in de herfst een extra uitdaging.

In Nederland zijn een paar prachtige mountainbike routes te vinden, zowel voor gevorderde als voor beginners. Natuurlijk is het ook een leuke activiteit om te doen samen met je gezin. We hebben een paar van de mooiste mountainbike routes genoteerd die je kunt bezoeken tijdens je overnachting in een van de Hampshire Hotels.

Route in Ruurlo

Kilometers: 12,5
Startlocatie: Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo

Deze route ligt dicht bij ons Hampshire Hotel in Avenarius, met een fietsafstand van 5 minuten ben je zo bij de startlocatie van deze route. Gelegen in het Nationaal Landschap De Graafschap is deze route rijk aan verschillende landschappen zoals; dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten.  Het feit dat deze routen niet te lastig en uitdagend is maakt dit een goede route voor beginners of gezinnen.

Route in Zutphen

Kilometers: 12,4
Startlocatie: Boedelhofweg 112-114, 7211 BT Eefde

Op een kleine 20 minuten fietsen vanaf Hampshire Hotels - Zutphen ligt deze mountainbike route, natuurlijk is er ook de mogelijkheid om hier met de auto naartoe te gaan. Net zoals de route in Ruurlo is ook deze route rijk aan verschillende landschappen. Ook deze route is geschikt voor beginners en gezinnen, doe moeilijkheidsgraad ligt namelijk niet heel hoog. Voor de mensen die de route wat langer en uitdagender willen maken is deze route makkelijk te combineren met de mountainbike route in Gorssel. Deze route is op zichzelf 18,2 kilometer lang.

Routes in Valkenburg

In Valkenburg vind je 2 mountainbike routes.

Kilometers: 31,4
Startlocatie: Parkeerplaats odapark-Polfermolen

Op een 5 minuten fietsen vanaf het Hampshire Hotel - Voncken vind je de startlocatie. De route loopt door het Limburgse Heuvelland. De naam van deze streek zegt al genoeg over het landschap, het landschap is namelijk rijk aan heuvels. De hoogste toppen op dit landschap rijken net boven de 300 meter. Doordat de routes vele zware klimmen bevat maakt het deze route toch meer eentje voor de gevorderden. Er is overigens altijd een optie om het toch een schot te wagen als beginner.

Kilometer: 17,2
Startlocatie: De Leeuwehof 2, 6301 KZ Valkenburg

Ook deze startlocatie ligt op zo’n 5 minuten fietsen vanaf Hampshire Hotels – Voncken. Deze route ligt ook in het Limburgse Heuvelland, wat ervoor zorgt dat ook op deze route vele heuveltjes te vinden zijn. Ondanks de heuvels is de route niet al te lastig wat ervoor zorgt dat zowel gevorderde als beginners een kijkje kunnen nemen naar deze route.

Route in Delft

Kilometer: 6,5
Startlocatie: Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek

De start locatie ligt bij deze route wel op een redelijk verre afstand van het Hampshire Hotel – Delft, Namelijk een 51 minuten fietsen, er is natuurlijk wel een mogelijkheid om hier naartoe te gaan met de auto. Met de auto is het een klein halfuurtje om bij de start locatie te komen. In de korte route zijn er wel veel verschillende hoogte verschillende. Het is heirdoor een zware route maar wel een hele goede om als beginner eens goed te werken aan de verschillende skills zoals afdalen en klimmen.

Bekijk hier alle Hampshire Hotels

Bron: www.mtbroutes.nl