Vakantie in eigen land

7 januari 2022

Met een nieuw jaar inzicht is het tijd om vooruit te denken. Heb je plannen om in 2022 een weekend weg te gaan of heerlijk op vakantie te gaan?

Waarom dan niet in eigen land? Nederland is zo veelzijdig en biedt veel mooie bijzondere plekken om je vakantie in eigen land te vieren. Voor een heerlijke vakantie hoef je daarom echt de grens niet over. Kies voor een verblijf dichtbij de kust, in de prachtige natuur of midden in de stad. Een combinatie kan natuurlijk ook altijd! Nederland heeft het allemaal en biedt voor ieder wat wils. Wij geven je alvast een aantal leuke ideeën voor jouw vakantie in Nederland.

Het eiland Schouwen-Duiveland in Zeeland biedt genoeg voor een heerlijke vakantie in Nederland.

Ben je gek op de zee en de natuur? Dan is dit de perfecte locatie.

Met de Oosterscheldekering aan het ene eind van het eiland en het Watersnoodmuseum aan het andere eind, is Schouwen-Duiveland onlosmakelijk met de zee verbonden. Het eiland wordt omringd door de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en de Grevelingen. Ook heeft het vele plekken waar de wereld onder water minstens even mooi is als boven het wateroppervlak.

De strijd tegen het water is terug te vinden in het landschap. Resten van kreken en overstromingen zijn aantrekkelijke natuurgebieden geworden. Niet alleen kun je hier genieten van duinen, dijken, schorren en polders: er zijn ook prachtige bossen te vinden. De mooie natuur maakt Schouwen-Duiveland de ideale locatie om te wandelen of fietsen.

Bekijk hier: Hampshire Hotel - Schuddebeurs

  Bron

In het Zuid-Limburgse Heuvelland ligt de stad Valkenburg. Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, ligt het mergelstadje als middenpunt met veel toeristische plekjes. Rondom de indrukwekkende Kasteelruïne en boven de eeuwenoude gangenstelsels ligt de charmante, middeleeuwse stadskern met terrassen en winkeltjes. In Valkenburg is er altijd wat te doen, geniet van de prachtige heuvelige omgeving, bekijk winkeltjes of bezoek één van de evenementen die het hele jaar door plaatsvinden!

Bekijk hier: Hampshire Hotel - Voncken

  Bron

Delft de historische stad. Ben je een echte liefhebber van historie en cultuur? Dan is Delft de stad om te bezoeken.

Delft is de stad van het karakteristieke Delfts blauw Het aardewerk is sinds het ontstaan in de VOC-tijd wereldberoemd. Bovendien is Delft nog steeds dé plek waar je kunt zien en ervaren hoe Delfts Blauw op authentieke wijze wordt vervaardigd. De Meester van het Licht Johannes Vermeer werd geboren in Delft. Zijn werk hangt verspreid over de wereld, maar alleen in Delft kun je zijn hele oeuvre bewonderen. Tot slot staat de stad bekend om haar nauwe band met het Oranje huis.

Delft is een historisch centrum, dus uitstekend per voet te verkennen. Dwaal langs de grachten, ontdek de gezellige pleinen en vergeet vooral niet omhoog te kijken om de eeuwenoude geveltjes te bewonderen.

Geniet van de gezellige en gastvrije horeca in Delft en snuffel door de mooie boutiques.

Bekijk hier: Hampshire Hotel - Delft Centre

  Bron

Eeuwenoude Hanzestad Zutphen

In Zutphen is veel kunst en cultuur te zien, ga naar een van de musea of verken de stad met een rondleiding door het centrum. Maak een wandeling langs de 2 rivieren de IJssel en de Berkel. Ook kun je met de fluisterboot of een kano over de Berkel varen om Zutphen op een leuke manier te verkennen. Geniet van de restaurants en de winkelstraat. Er is genoeg te doen in Zutphen om hier een leuke vakantie aan over te houden. 

Naast het Hampshire Hotel 's Gravenhof is het Stedelijk Museum gelegen waar je kennis maakt met het Verhaal van Zutphen aan de hand van archeologische en museale objecten, waarvan sommigen tot de oudsten van Nederland behoren. In Museum Herniette Polak maak je kennis met mecenas Henriette Polak en de kunstenaars uit de kerncollectie, zoals topstukken van Wim Oepts, Arie Schippers, Charlotte van Pallandt en Kees Verwey.

Bekijk hier: Hampshire Hotel - 's Gravenhof

  Bron

Genieten in de Achterhoek

Gelegen in het westen van de gemeente Berkelland vindt je de plaats Ruurlo. Hier vind je ook een van de meest bijzondere en historische eye catchers van de gemeente, namelijk Kasteel Ruurlo. Gelegen aan de rand van het bos vindt je dit bijzondere kasteel dat niet alleen vanuit de tuinen prachtig is om te bewonderen, maar ook van binnen erg mooi is. Sinds 2017 kun je hier namelijk het werk van Carel Willink bewonderen en is het kasteel de tweede locatie van Museum MORE. Ruurlo is niet alleen de thuisbasis van het kasteel, je kunt hier ook verdwalen in het grootste heggen doolhof van Nederland, de hoogte opzoeken bij het klimbos en prijswinnende pannenkoeken eten bij de Heikamp! Vanuit de Heikamp vertrekken ook verschillende fiets- en wandelroutes voor wie de omgeving nog wat meer wil ontdekken. 

Bekijk hier: Hampshire Hotel - Avenarius

  Bron