Weekendje zutphen

Weekendje Zutphen

17 november 2022

Op zoek naar een leuk weekendje in Zutphen? Hanzestad Zutphen vormt een unieke ervaring voor uw weekend weg. Wij lichten graag toe wat het aanbod van Zutphen is en waarom deze Hanzestad de perfecte locatie is voor een weekendje weg bij Hampshire hotel ’s-Gravenhof.

Kunst

Zutphen heeft een ruim aanbod in kunst, cultuur, evenementen en diverse winkels. In de stad zijn er diverse galerieën en ateliers te bezichtigen. Ook beschikt de stad over twee bioscopen en een theater.

Historische cultuur

Ook zijn er bijzondere historische monumenten het hele jaar door te bezoeken. Onze aanraders zijn de Burgerzaal en de Walburgiskerk! Deze monumenten laten u de echte geschiedenis van de Hanze zien.

Leuke evenementen

Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd in Zutphen. Deze evenementen zijn extra magisch door de historische binnenstad van Zutphen

Winkelen

Ook voor winkelliefhebbers is Zutphen een ideale locatie. In het sfeervolle centrum zijn er veel boetieks, speciaalzaken en giftshops. Ook vindt u de stad veel bekende ketens. Ontdek de winkels zelf tijdens uw verblijf.

Bekijk hotel 's Gravenhof

Activiteiten Zutphen

Voor iedere gelegenheid is er een activiteit in Zutphen. Wij zetten met plezier onze meest geliefde activiteiten in Zutphen voor u op een rij. Lees verder.

Bezoek aan het Stedelijk Museum Zutphen

Ontdek de rijke geschiedenis van Zutphen naast Hampshire hotel s-Gravenhof.

Het Stedelijk Museum Zutphen brengt het Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof samen. Dit is dé plek waar geschiedenis en actualiteit samenkomen. Bewonder bijzondere objecten uit archiefcollecties.

Kunstmarkt

Ontdek de kunstmarkt en neem een kijkje bij ruim 100 diverse kunstkramen. Op de kunstmarkt is allerlei kunst te bewonderen en te kopen. Van schilderkunst tot textielkunst, er is voor ieder wat wils. 

Walburgiskerk

Bewonder de stad vanaf de top van de Walburgiskerk. Deze maar liefst 76 meter hoge toren stamt af van het jaartal 1100. De toren is regelmatig te beklimmen. Bezoek de kerk en bewonder de geschiedenis van Walburgis.

Burgerzaal

Het bekijken van de Burgerzaal is zeker de moeite waard. Kijk omhoog naar de prachtige kap die doet denken aan een omgekeerd schip en wees gefascineerd door dit bijzondere gebouw. De monumentgidsen zijn bereid om u alles over dit onderdeel van het stadshuis te vertellen.

Bezoek aan bibliotheek de Librije

Deze bibliotheek bevindt zich in de Walburgiskerk, die u ook zeker gezien moet hebben. Dit maakt het bezoek aan de Librije een win-win situatie. De Librije is een van de belangrijkste cultuurhistorische monumenten van Nederland. Qua uitstraling heeft de bibliotheek nog exact de sfeer van eeuwen geleden.

De Nationale Bokbierdag

De Nationale Bokbierdag is een groot begrip in Zutphen. In oktober is dit grootte evenement te beleven door de gehele stad. De nostalgische optocht maakt veel indruk. Geniet na met een heerlijk glas bokbier en combineer deze fantastische dag met een overnachting bij Hampshire Hotel ’s Gravenhof!

Bekijk kamers

 

Chocoladefestival Zutphen

Tijdens het chocoladefestival staat de binnenstad van Zutphen in het teken van chocolade demonstraties, muziek, kunst en kinderactiviteiten. Dit evenement is geschikt voor zowel jong en oud.

City E-tour

Maak een rit met de dubbele Solar Shuttle E-Bus en ontdek de stad extra comfortabel. De gids tijdens de City E-tour deelt alle ins & outs over Zutphen met u tijdens een rit van ruim 45 tot 60 minuten.

Activiteiten Zutphen en omgeving

De stad ontdekt? Dan wordt het nu tijd om de omgeving te verkennen. Veel activiteiten zijn goed per fiets te bereiken. Bij Hampshire hotel ’s Gravenhof kunt u E-bikes en standaard fietsen huren.

9 Kastelenroute

De achtkastelenroute is een van de bekendste fietsroutes rond Vorden. Deze route wordt al ruim 100 jaar gefietst! Alleen stiekem liggen er eigenlijk 9 kastelen in dit gebied. Kasteel Suideras wordt helaas vaak vergeten, maar het kasteel is zeker de moeite waard om te bezoeken. Op de 9 kastelenroute komt u ze alle 9 tegen.

Fietsroute Deventer, Zutphen en Vorden

Deze fietsroute verbindt Hanzesteden Zutphen en Deventer aan elkaar. De fietsroute bestaat een groot deel uit het ontdekken van de westoever van de IJssel. Deze fietsroute is een perfecte combinatie van natuur en steden.

De Fiere Wijnakker

De Fiere Wijnakker deelt met u hoe Achterhoekse wijnen geproduceerd worden. Behalve wijn proeven biedt de Fiere ook activiteiten aan zoals jeu de boules en wandelen van het Klompen pad. Proef en beleef het ambachtelijke wijnproces.

Fluisterboot

Zutphen en omgeving ontdekken vanaf een boot? Dat kan ook. Vrijwilligers laten u tijdens een boottocht op de fluisterboot bezienswaardigheden zien. Tijdens de tocht delen ze de geschiedenis van de Hanze met u. 

Wellness center de Bronsbergen

Tijd om te relaxen na het verkennen van de stad. De Bronsbergen is een wellness center gelegen in de bijzonder mooie omgeving van Zutphen, omringd door het Bronsbergen meer. Door de kleinschaligheid en hoge gastvrijheid biedt Wellness Center de Bronsbergen een ultieme ervaring van ontspanning aan.

Hopelijk hebben we je voldoende redenen gegeven om een weekendje naar Zutphen te komen. We zien je graag snel in deze prachtige omgeving.

Boek Hampshire hotel 's Gravenhof

 

Benieuwd naar onze voordelige hotelaanbiedingen? Bekijk onze aanbiedingen.

Ontdek de straatjes van zutphen
Hotel 's Gravenhof zutphen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en blijf altijd als eerste op de hoogte van nieuwe acties.