Winterse wandeling

26 november 2021

Winterse wandelingen

Kom genieten van verschillende winterse wandelingen op locaties bij dichtbij zijnde Hampshire Hotels. Deze routes zijn het hele jaar door te wandelen, maar in de winterperiode nog veel leuker!

Wandelen in de Achterhoek

Wandelen is een activiteit dat je het hele jaar kunt doen! Vooral in de Achterhoek. De Meeneroute in Ruurlo is een 10 kilometer lange route, waarbij je door de prachtige omgeving van het kasteeldorp Ruurlo wandelt. Je komt langs verschillende bezienswaardigheden ook ligt Hampshire Hotel - Avenarius op de route.

Wat is een Meene:

Vroeger maakten de pachtboeren van de landgoederen samen gebruik van de weidegronden om hun vee te laten grazen. Zo’n gezamenlijk stuk land heette een Meene. Afhankelijk van de hoeveelheid vee die je had, konden boeren gebruik maken van dit gezamenlijke stuk land. Het hoofd van de Meene, de richter, zag er op toe dat het er eerlijk aan toe ging. Later in de 19e eeuw is veel gemeenschappelijk land verdeeld. Bron: Meeneroute | Prachtige wandelroute in kasteeldorp Ruurlo (achterhoek.nl)

 

Zutphen Leestensche Broekpad

Wandelen langs laken, over boerenland en langs de rivier de IJssel in het mooie buitengebied van Zutphen. Ontdek de natuur en de rust van de Achterhoek. Bron: Leestensche Broekpad - klompenpaden.nl

Verken de mooie Hanzestad en de rivieren die kronkelen door Zutphen.

Je kunt de rust opzoeken in Zutphen en wandelen in de natuur of een stadwandeling maken en de mooiste plekjes en monumentale gebouwen van Zutphen ontdekken. Maak een mooie route en ervaar het allebei! Overnachten kan in de binnenstad bij Hampshire Hotel - 's Gravenhof Zutphen.

Wandelroute Delft

Wie Delft bezoekt kan niet om de wereldberoemde schilder heen. Overal in de binnenstad vind je werk van Vermeer.

Tijdens de routes door de stad, kom je meer te weten over Fabritius en zijn ongelukkige dood bij de Delftse donderslag, je loopt langs de grachten en de twee grootste kerken van de stad, waar je bijzondere grafmonumenten gaat zien.

Een mooie stadswandeling van 4 kilometer, waarbij je de stad kunt verkennen en leuke tussenstops kunt maken bij bezienswaardigheden en eetgelegenheden. Overnacht bij Hampshire Hotel - Delft Centre waarbij je lekker tot rust kunt komen.

 

Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland zijn genoeg wandel routes om te kunnen genieten van een winterse wandeling. Langs de westkant van Schouwen-Duiveland strekt zich een 21 kilometer lang zandstrand uit. Fantastisch breed met alle ruimte om te wandelen en te relaxen. Geniet daarna van het warme en knusse Hampshire Hostellerie - Schuddebeurs.

Bron: Wandelnetwerk Schouwen-Duiveland | Zeeland.com

 

Valkenburg

In Valkenburg aan de Geul zijn genoeg wandelroutes voor jong en oud. De hoogtewandeling laat je het heuvellandschap als geen andere wandeling ervaren, voor dat echte buitenland-in-eigen-land-gevoel.

In één grote ronde maak je kennis met alle soorten natuurschoon rondom Valkenburg: hellingbossen, mergelwanden, en holle wegen. Ook wandel je langs Romeinse resten op de Goudsberg, bewonder je het juweel Kasteel Schaloen en ontdek een heuse kluizenaarswoning in het bos. Bezoek Hampshire Hotel - Voncken.

Bron: De 5 mooiste wandelroutes in Valkenburg aan de Geul - De Limburger

 

Bekijk hier alle Hampshire Hotels