Weekendje Ruurlo

Weekendje Ruurlo

29 november 2022

Ruurlo is een rustig dorp maar er is veel te doen en te zien. Naast de vele kilometers die gewandeld en gefietst kunnen worden zijn er ook bezienswaardigheden. Ideaal voor ieder weekendje weg. Ontdek wat er allemaal te doen is en hoe je een weekend in Ruurlo onvergetelijk kunt maken.

Kunst in Ruurlo

Museum More is waarvoor u naar Ruurlo komt. Dit museum hangt vol met mooie kunst, van bijzondere schilderijen van Carel Willink tot mode van modeontwerpster Fong Leng. Ontdek alles over Museum More met een rondleiding en lezing.

Een kunst op zich is het doolhof wat al sinds 1891 is aangelegd. Te bewonderen van 1 april tot 31 oktober. In Ruurlo is er geen theater of bioscoop, hierdoor is Museum More dé geschikte culturele middagactiviteit.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Historische cultuur Ruurlo

Natuurlijk is er historische cultuur in en rondom Ruurlo. Naast de dorpskerk, wat trouwens een rijksmonument is, hebben we hier ook de Sint Willibrorduskerk of de houtzaagmolen ‘Agneta’.
Naast dat Museum More veel historische kunst ten toonstelling aanbied is het pand op zich al een historische belevenis. Wellicht ziet u nog wel iets van de doodslag die in Huize Ruurlo plaatst gevonden heeft?

Wandelroutes Ruurlo

Er is wel meer dan 400 kilometer aan fietspaden en routes rondom Ruurlo maar aan wandelroutes misschien nog wel meer. Naast de bijzondere plekken die in steden niet meer te vinden zijn, is er ook een achterhoekse sfeer bij de routes. Echte plekken die je in steden niet meer ziet, foto-achtige plaatsjes die je niet wilt missen. Met de wandelroute ‘De Lebbenbrugge’ ziet u bijna alle echt bijzondere plekjes van Ruurlo.

Bekijk hotelkamers van Hampshire Hotel Avenarius

Activiteiten Ruurlo

Naast alle historie en kunst in Ruurlo zijn er ook bijzondere activiteiten te beleven in Ruurlo. Hieronder een paar bijzondere activiteiten op een rij.

Museum More

Misschien wel de meest bijzondere ervaring in Ruurlo is Museum More, prachtige beeldende kunst maar ook bijzondere mode ontwerpen van Fong Leng. En hoe kunt u nu beter dit bijzondere bezoek plannen dan met een arrangement van Hampshire Hotel Avenarius. Een heerlijke overnachting aaneengesloten met een diner en entree bewijzen voor Museum More. Uiteraard kunt u de dag er op heerlijk ontbijten bij ons aan een bijzonder uitgebreid ontbijt buffet.

3-daags Wellness Bronsbergen

U kunt er natuurlijk ook een bijzonder welness uitje van maken. Beginnent met een heerlijke overnachting in een van onze comfort kamers. Dan begint het echte genieten bij Wellness center De Bronsbergen. Laat uzelf de hele dag verwennen en geniet van onbeperkt scrubzout en douchegel.  Daarna kunt u overheerlijk genieten bij een 3-gangen menu. Met uiteraard beide ochtenden ontbijt.

Nog meer wandelroutes in Ruurlo

Er is een hele bijzondere route, „De Lebbenbrugge “– Landgoed Beekvliet Rondje vanuit Borculo. Het is niet de minste wandeling, maar liefst 17,2km met een tijd van ongeveer 4 uur en 20 minuten. Echter bevat deze route niet alleen mooie landschappen en bijzondere plekken in de natuur maar u maakt ook gebruik van de veerpont. Ziet u een openluchtbad en nog veel meer. Maar dat is natuurlijk leuker om met uw eigen ogen te gaan bekijken ; ). Goed te combineren met een halfpension arrangement waar u na uw wandeling heerlijk aan een – wellicht al gereserveerde – tafel kunt dineren met bijzondere streekproducten en heerlijke wijnen.

Activiteiten Ruurlo en omgeving

Daarnaast zijn er nog vele leuke uitjes in en rondom Ruurlo. Er zijn veel leuke uitjes dichtbij Ruurlo en wat verder weg natuurlijk. Met hier dichtbij Eibergen of Groenlo. In Groenlo is zowel het stadsmuseum als het Crash Museum. In het stadsmuseum in Groenlo staat de 80-jarige oorlog centraal. In het Crash Museum staat vooral de technische kant van de luchtoorlog van 1940 tot 1945 te toon. Veel van de toestellen zijn de crashplaatsen nog niet bekend.

In Eibergen staat een bijzonder museum. Het is gevestigd in een statige villa en een authentieke boerderij naast elkaar en is daarmee een uniek museum in Nederland.

Herman Schepers heeft vanaf de Tweede Wereldoorlog veel verzameld en ook goed gedocumenteerd, resulterend in het geregistreerde Museum de Scheper. Museum de Scheper is opgenomen in het Nationaal Museumregister, wat getuigt van professionaliteit en inbedding in de museumwereld.

Nog iets verder van Ruurlo heb je bijvoorbeeld Zutphen of Haaksbergen. Met in Haaksbergen ‘Het Haaksbergerveen, ruim 600 hectare groot, is een van de mooiste hoogveengebieden van Nederland. Hoogveen is een zeldzame grondsoort, die maar op enkele plaatsen in ons land voorkomt. Dit aantrekkelijke gebied ligt aan de zuidkant van Haaksbergen tegen de Duitse grens aan.

Al met al is Ruurlo een fijne plek om een weekendje te verblijven. Boek een overnachting bij Hampshire Hotel Avenarius om het weekend onvergetelijk te maken.

Bekijk de voordelige hotelarrangementen bij Hampshire Hotel Avenarius.

De omgeving ontdekken? Lees waarom je ook een weekend Zutphen zou kunnen boeken.

Diner ruimte van hotel Avenarius in Ruurlo
Buitenverblijf More museum Ruurlo

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en blijf altijd als eerste op de hoogte van nieuwe acties.